itemimageRevolvermanden Roland bliver hårdt såret på en strand af hummeruhyrer, og mister fingre på højrehånd og nogle tæer. Dette går, at han er døden nær af infektion. Han har dog fået at vide af manden i sort, at han skal finde ledsager på stranden, som skal hjælpe ham på vej til det mørke tårn. Han finder en dør, frit svævende på stranden, som leder ind til vores verdens New York, i en anden tid. Her skal han finde Eddie, som er et narkovrag, den skitzofrene Odetta, som har en farlig personlighed, ved navn Detta, og en ukendt mand, som binder en masse sammen.

Roland må prøve at finde ud af, hvordan han skal få de udvalgte over i sin verden, og få dem til at hjælpe sig. Desværre viser det sig vanskeligere end som så. Han har ikke noget mad, hans partroner er vandskadet, og han sandsynligvis blodforgiftning, som snart slår ham ihjel. Samtidig viser det sig, at Detta Walker er mere farlig, end før antaget, og Roland og Eddie er i stor livsfare.

Denne bog er lige så underlig, og til tider langtrukken, som den forrige. Den har bare en stor plus side. For når Roland går igennem dørene, kommer han ind i hovederne på Eddie, Odetta og den sidste person. Han kan høre deres tanker, og endda styre dem, hvis det er nødvendigt. Dette er ikke bare genialt, det bliver brugt på en helt fantastisk måde, som blandet sammen med en masse mørke og håbløse situationer, gør det hele meget spændene. Der er stadig langtrukne kedelige steder, men man opdager, at det høre til historiens charme, da den stadig formår at fænge. Denne læste jeg over et halvt år, da der var meget der kom i vejen, men lige som den forrige, så har man nemt ved at huske, hvad der skete tidligere. Og det skal siges, at hændelserne i denne bog, plus den forrige, har vigtig betydning i de senere, hvilket er godt gjort fra Kings side. Man skal dog holde tungen lige i munden, da de detaljer, springer rundt. Ikke desto mindre er den bedre end den første, men får stadig