1476228Endelig! Efter en livslang rejse, kan Roland endelig se slutningen på sin rejse imod det mørke tårn. Roland og Eddie må redde Susan fra den dæmonfødsel, Mia har tvunget hende med til. Efter strabadserne, samles Ka-teten igen, og de skal ud på den sidste, og ikke mindst farligste, del af deres rejse. På vej til Devar-Toi, får de følgeskab af John Cullum. Han vil hjælpe dem på deres mission. Han er en del af en gruppe mennesker, som med mentale evner ødelægger strålerne, som holder tårnet oppe. Rolands Ka-tet må se overmagten i øjnene, infiltrere Devar-Toi, og stoppe ødelæggelsen af de to sidste stråler. Hvis ikke det lykkedes, så vil det Mørke Tårn vælte, og alt vil være tabt. Roland indser også hurtigt, at dette vil blive starten på en række hændelser, som vil splitte hans Ka-tet for altid.

Udover at skulle rede tårnet, så må Ka-teten reder Stephen King reddes fra en trafikulykke, da han har en vigtig opgave at gøre færdig. Mordred, Susannahs dæmonbarn, er hele tiden i hælende på dem, og agter at dræbe Roland med sine overnaturlige kræfter. Og alt dette fordyber sig i Ka-teten så meget, at de ikke længere er sikre på, at de alle vil overleve. Noget der bliver mere og mere tydeligt, jo tættere de kommer tårnet. Og Roland må stille sig selv disse spørgsmål: Vil han være i stand til at besejre den PurPur farvede konge, som startede hans rejse, og hvad er det, som gemmer sig i det øverste rum af tårnet? Hans skæbne, svaret på alt, slutningen eller begyndelsen?

Det Mørke Tårn, er den sidste bog, i denne nærmest episke serie. Den er også den tykkeste af bøgerne. 888 sider. Det har taget Stephen King 22 år at nå til dette sidste bind, og det kan godt mærkes. Igennem serien er der forskellige fortællerstile, og personerne ændre sig markant undervejs. Og det er ikke fordi rejsen former dem, men fordi at han ændre mening om, hvordan de skal være. Men i de sidste tre bøger, er han blevet bedre til at lade dem være konsistente. Han fastholder læseren i et jernfast greb, og skynder sig ikke mod slutningen, men prøver så vidt muligt at besvare alle ubesvarede spørgsmål. Der er steder der trækker ud, og som kan virke som fyld, men det giver også til illusionen om, at rejsen føles uendelig. Der vil blive udkæmpet slag, blive grædt og være lettelse, i dette sidste bind, som sætter alt på et fad, og ender i sidste ende med at levere. For man vil virkelig gerne vide, om Roland når tårnet, og hvad der egentlig gemmer sig derinde, selvom at forfatteren selv advare, at det ikke vil blive en lykkelig slutning, hvis man går derop. Den får