oedemarken_181409Roland, Susannah og Eddie er nået til en skov, som ligger lidt nord fra stranden. Her komme Roland til hægterne, med medicin fra New York, og Eddie og Susannah bliver oplært som revolvermænd. Desværre begynder Roland at miste sin forstand, da han skabte et paradoks i forrige bog. Jake døde for hans hånd, men han mødte ham aldrig. Han slog skubberen ihjel, før han dræbte Jake i New York, så han kunne møde Roland. Det samme sker for Jake, i vores verden.

De må begynde deres rejse imod det mørke tårn, og finder strålens sti, som føre direkte derhen. Nu skal de prøve at rede Jake, krydse en ødelagt bro, komme igennem en uskadt igennem storbyen Lud, som er midt i en borgerkrig, og overliste toget Blaine, som er ude på at slå dem ihjel. Alt ser meget sort ud, men ilde ved de, at Lud gemmer på mere, end bare Blaine, som vil dem til livs.

Tredjebog har mere spændene steder end de to forrige. Men også mere langtrukne steder. Tilgengæld Er det meste med Jake ret spændene og syrerealistisk. Det fænger meget, og man vil gerne høre, hvor alt dette ender og føre til. Derudover er rejsen til Det mørke tårn blevet mere præget af, at målet nu er begyndt at blive en realitet. Men personerne reagere stadig ret underligt til tider, selvom at det er en anderledes fortællestil. Samtidig er der en del ligegyldige steder i bogen, som bare bremser handlingen, i stedet for at give den et pænt flow. Det skal dog siges, at de sidste 100 sider er meget spændene. Nok noget af det mest spændene, jeg længe har læst i en roman. Dette giver et stort plus, hvilket er grunden til, at den får