revolvermanden_181408I en verden, langt fra vores, går en revolvermand rundt i ørkenen. Han prøver at fange den mørke mand. Han har jagtet ham det halve af hans liv næsten. Han har mistet for meget til at dø i ørkenen nu, men samtidig er rationerne sluppet op. Selv i en mindre provinsby er der problemer. Revolvermanden bliver gang på gang udfordret af den mørke mand. Besættelsen af ham, driver revolvermanden frem, men det viser sig, at den mørke mand kun er første trinbræt, til det endelige mål: Det mørke tårn.

Da vandet slipper op, finder han en mellemstation. Her møder han drengen Jake, som er død i vores verden. Revolvermanden fortæller Jake at verden forandre sig. Der er noget, der får verden til at forandre sig, som sandsynligvis vil ende med at verdenen går under. Får at stoppe dette, må han til det mørke tårn. Jake tager sammen med revolvermanden efter Den mørke mand, og de bliver meget tæt knyttet. Revolvermanden erfarer dog dette: Hvis han vil nå den mørke mand, må han ofre drengen Jakes liv.

Jeg havde længe snakket om, at begynde på Det mørke tårn serien af Stephen King. Nu skulle det så endelig stå. Jeg læste den over en lidt lang periode, på 2 måneder, men fandt det nemt, at huske det sidste jeg læste, selvom der nogle gange gik et par uger. Det betyder bl.a. at bogen er skrevet glimrende. Den sørger for, at du ikke er i tvivl om, hvor henne i historien, du er. Fortællestilen er blandet, men klassisk King. Han har lavet en masse små kapitler, til de få større. Han beskriver tingene fint, men har til tider svært ved at holder verdens udseende på plads, og man tror, at han selv roede rundt i tingene. Figurene forandrer sig fint, men de reagere meget underligt på situationer, hvilket ikke er realistiske. Derudover er bogen meget langtrukken, taget i betragtning af at den kun er lidt over 300 sider lang. Mange vil nok syntes, at bogen er underlig, og forvirrende, men det er en slags prolog, til hele serien på syv bind. Hvis man har det i baghovedet, er den faktisk ret god, og den har sine spændene øjeblikke. Den er ikke en must read, men den er første kapitel i serien, og resten er forvirrende uden. Den får