battleforterra_onesheet-thumb-550x794-13714Mala er en livlig nysgerrig pige fra planeten Terra. En dag opdager hun at der er noget som skygger for deres måne. Alle på Terra er forvirret over hvad denne skygge er for noget, og nogle tror endda at det er guder der er kommet for at tage dem med sig til gudeverdenen. En aften laver Mala en kiggert og opdager at det ikke bare er en skygge, men et kæmpe rumskib. Og straks bliver himlen fyldt af angribene rumskibe, som tager en masse terraianere til fange, inklusivt Mala’s far. Hun finder til gengæld et nedstyrtet rumskib og vælger at rede piloten.

Piloten hedder Jim, og han ser ud til at være strandet på Terra. Hans rumskib er nemlig ødelagt. Mala får lært de fremmedes sprog via en robot, og hun finder så ud af hvem de fremmede er. For længe siden var der en blå planet kaldet jorden, men den blev udslettet af krig, og nu er menneskene på jagt efter en ny planet. Jim lover at hjælpe med at rede Mala’s far, hvis hun hjælper med at reparerer hans rumskib. Jim finder ud af at terraianerer er fredelig og ikke nogen trussel, og han ender med at forstå dem. Men da de kommer op til moderskibet finder Jim ud af at hans general planlægger en invasion af Terra. De vil omdanne atmosfæren på Terra, så der er ilt til menneskene. Dette vil kvæle alle på terraianerer. Og moderskibet har kun luft til yderligere to måneder. Jim skal nu træffe et valg. Er han med eller imod menneskene.

Det er Aristomenis Tsirbas(The Freak og TankUp.US) der har instrueret filmen. Og han har tydeligvis ikke haft det største budget i verdenen. Dette ses på selve filmens visiuelle fremtogning. Den er ikke desideret et teknisk vidunder, men mere i samme stil som enten Rejsen til Saturn eller Sandheden om Rødhætte. Jeg vil dog hurtigt slå fast at dette slet ikke er et minus. Denne film har nemlig et af de mest interessante plots i længere tid. Hvad nu hvis menneskene var truslen fra rummet? Dette er ikke set så meget før, og han forstår at sætte problemet i et interessant lys. Og filmens klimaks er skam også meget interessant, da man ikke rigtig ved hvem man skal holde med.

Det er Luke Wilson(3:10 to Yuma og Charlies Angels) der ligger stemme til Jim, og han gør arbejdet fint nok. Det kan mærkes at han, og det samme gælder de fleste stemmer, ikke har lagt al deres energi i arbejdet, men dette gør ikke så meget, for det passer godt ind i filmen. Det dårlige er dog slutningen af filmen. Den er alt for kort. Hele filmen ligger op til denne krig imellem de to verdener, og selve krigen vare ca. 10-12 minutter. Der burde have været gjort mere ud af selve filmens egentlige mål. Og dette er ærgeligt, for filmen er virkelig interessandt. Men jeg vil varmt anbefale den til alle. For når alt kommer til alt, så har filmen nemlig formået at få folk til at sætte spørgsmål om os selv. Hvad syntes vi selv ville være rigtigt? Skal vi angribe en uskyldig race, så vi selv kan overleve, eller skal vi tage konsekvenserne for vores egne handlinger.

Den får