saw6_003I dag var dagen hvor jeg kunne slå ihjel. Med dette menes at jeg fik den dårligste nyhed af alle. Som jeg har skrevet for et stykke tid siden, så er Saw VI den film jeg glæder mig allermest til i år. Faktist så meget, at jeg vil gå glip af alle andre film fra i år, bare for at kunne se den ene. Og da traileren kom, var jeg som sagt rimelig phsyched. Haloween 2009 skulle være året hvor Saw serien ville blive afsluttet. Alle Saw fans så meget frem til denne film, da vi regnede med et brag af en afslutning.

Men hvad skete der så? Hvad lavede Scanbox, som udgiver filmen? Det skal jeg sige jer. De valgte at droppe biografpremieren i Danmark. What the F**K!? Den er god nok. Filmen over alle skipper de danske biografer. Det var her at jeg kunne slå ihjel. En film serie, hvor de første fem har nået de danske biografer, og hvor den sidste fik den største sal i Biocity Odense, dropper Danmark. Selv folk der ikke har set filmene syntes dette virker underligt. Og jeg er kun enig. Nu er jeg næsten villig til at tage til England for at se filmen, og måske få en kort ferie ud af det, men nej. Selv de engelske biografer får ikke glæde af Saw VI. En serie der har haft kanon succes og lavet en film om året, regner ikke med at de kan tjene filmens knap så høje bugdet hjem. Her er en lille liste over hvad filmene blev lavet for, og hvad de tjænte ind.

Saw:

Budget: $1.200.000

Indtjænt: $102.917.772

Saw II:

Budget: $4.000.000

Indtjænt: $152.925.093

Saw III:

Budget: $10.000.000

Indtjænt: $164.874.275

Saw IV:

Budget: $10.000.000

Indtjænt: $139.352.633

Saw V:

Budget: $10.800.000

Indtjænt: $137.592.218

Der er altså tale om et “lille” budget med en stor profit. Hvordan kan de undgå at sende filmen ud til de sadvanlige biografer, når hvert år har tjænt over det tidobbelte af deres budget hjem? Jeg ved bare at jeg er forvirret, skuffet og ikke mindst sur over denne handling.