inglorious-basterds1I det Nazibefængte Frankrig bliver Shosannas familie brutalt murdet af SS soldater for øjnene af hende. Hun er dog så heldig at hun undslipper dem. Samtidig bliver der dannet en elite gruppe, beståene af 9 jødiske-amerikanske soldater. De kalder sig for “The Basterds”. De har en mission, og kun en. At dræber nazister i flæng, og på de mest brutale og umenneskelige måder. Det er løjtnant Aldo der leder gruppen, og han forlanger at alle under hans kommando skylder ham 100 nazistskalpe. Så det vare ikke længe før det tredje rige ryster af skræk over deres myrdede og skalperede kammerater.

Shosanna har imellemtiden arvet en biograf i Paris, og nazisterne vil gerne have premierer på en ny film i hendes biograf. Det viser sig dog, at det ikke er hvilke som helst nazister der ankommer. Det er hele genralstaben og alle øverstbefaldende i den nazistiske hær. Og da “The Basterds” høre at selve Hitler skal være med til premieren, så vælger de at gribe ind. Det er nu at slaget skal stå.

Det er Quentin Tarantino(Kill Bill) der har instrueret filmen, så man bliver ikke overasket, når det viser sig at det er en blodig film. Og jeg må sige at selve filmen er ret så fed. Han har valgt at skide højt og helligt på det historieske korrekte, og vælger i stedet at jeg en fri historie med rødder i det der skete under anden verdenskrig. Selve introen er frygtelig lang, og den har mange lange og ligegyldige sekvenser, som desværre trækker en del ned, men tilgengæld er det en historie, som er så sjov, latterlig og desideret makabre, at man ikke kan undgå at hygge sig i 153 minutter den vare. Selvom at længden på filmen kunne have været 60 minutter kortere, så gør Brad Pitt(Seven, Fight Club) et fortrineligt arbejde med at lave en ekstrem amerikansk accent, og er med til at sælge filmen.